Close

Kruiden

Naast acupunctuur maak ik ook gebruik van kruiden. Kruiden zijn krachtige geneesmiddelen met minder bijwerkingen dan normale medicijnen. De kruiden kunnen de lichamelijke tekorten aanvullen en leiden tot een betere balans van het lichaam.

Zelf werk ik veel met westerse kruiden die ik inzet volgens de Chinese principes. De heilzame werking van westerse kruiden is al eeuwen bekend, beschreven en onderzocht. Alleen als oosters opgeleide therapeut konden we nog niet zo veel met onze “eigen” kruiden. De werking was nog niet beschreven volgens de oosterse concepten.

Jeremy Ross is er na jaren research erin geslaagd een classificatie te maken van de westerse kruiden en dat te synchroniseren met de concepten van de traditionele Chinese geneeskunde.

Het voordeel is dat de westerse kruiden uit onze eigen leefomgeving komen en daardoor beter bij ons westerlingen met onze veel voorkomende aandoeningen passen.

Meestal maak ik gebruik van tincturen. Deze tincturen zijn bereid volgens richtlijnen die zijn opgesteld na jarenlange ervaring en onderzoek waardoor de hoogste kwaliteit gegarandeerd is. De tincturen bestel ik bij de natuurapotheek in Pijnacker.